Боровинков мъфин

Източник: Бон Апети
Дата: 04.09.2003
Боровинков мъфин
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. брашно
250-300 г боровинки
125 г краве масло
1 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. прясно мляко (120 мл)
2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. канела
2 яйца


Начин на приготвяне:
1
Боровинков мъфин
Тестото се приготвя, като маслото се оставя на стайна температура, докато омекне. Заедно със захарта се поставят в купа и се разбиват с миксер, докато захарта се разтвори. Слага се първото яйце, разбива се 1-2 минути, счупва се второто, разбива се поне още 5 минути.
2
Боровинков мъфин 2
Добавят се млякото, бакпулверът и подправките и бъркането продължава. След като сместа се хомогенизира, постепенно се сипва брашното, като отново се бърка, но с лъжица. Слагат се боровинките и внимателно се разбърква, за да не се смачкат. Тестото трябва да стане гладко.
3
Боровинков мъфин 3
Готовото тесто се пресипва в специални формички за мъфини или в покрити с намаслена готварска хартия тимбалчета за крем карамел.
4
Боровинков мъфин 4
Формичките се поставят в тава и се налива вода до половината им. Мъфините се поръсват с малко захар и се пекат 45-50 минути при температура 180-200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: