Браунис с кафява захар

Дата: 13.05.2019
Източник: Desislava Genova
ТИТЛА: Експериментатор
Браунис с кафява захар
 
Необходими продукти:
200 г черен шоколад
200 г краве масло
2 с. л. силно сварено кафе
100 г кафява захар
4 яйца (разделени белтъци и жълтъци)
1/2 ч. л. сол
2 с. л. брашно
за глазурата:
600 г шоколад
600 г краве масло
 

Начин на приготвяне:
1
На водна баня разтопете шоколада, маслото и кафето заедно. След като се стопи прибавете половината от захарта.

2
В купа разбийте жълтъците с останалата част от захарта на хубава пяна. Прибавете шоколадовата смес и разбъркайте до пълното смесване. Добавете брашното и солта. Бъркайте с лъжица, докато се смеси хубаво всичко.
3
В друга купа разбийте на пяна белтъците до твърд връх. Смесете заедно шоколадовата и белтъчната част. Разбърквайте леко с лъжица, за да остане масата въздушна. Покрийте с хартия за печене тавичка, изсипете шоколадовата смес и печете на 180 градуса около 30 минути или до суха клечка.
4
За глазурата смесете отново на водна баня шоколада и маслото. Полейте брауниса с нея.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта