Брускети с грозде и козе сирене

Предястие точно по френски
Източник: Бон Апети
Дата: 09.10.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 хлебчета „Чабата“
300 г стафидно грозде
100 г френско козе сирене
1 глава чесън
50 г орехи
50 мл зехтин „Екстра върджин“
2 с. л. мед
3–4 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Брускети с грозде и козе сирене
В купа се отделят зърната грозде, добавят се листенцата мащерка, сол, черен пипер и малко от зехтина. Овкусените зърна се прехвърлят в подходящ съд и се запичат за 10 минути в загрята на 190 градуса фурна.
2
Брускети с грозде и козе сирене 2
Орехите се нарязват. Хлябът се нарязва на филийки и също се запича във фурната, докато стане хрупкав, на същата температура.
3
Брускети с грозде и козе сирене 3
Главата чесън се разрязва надве напречно. Запечените филийки се натриват с чесъна и се поръсват с останалия зехтин.
4
Брускети с грозде и козе сирене 4
Отгоре се подрежда натрошеното сирене, гроздето и нарязаните орехи. На финала се полива с малко мед. Сервират се топли.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: