Буглама

Източник: Бон Апети
Дата: 12.12.2005
Буглама
 
Необходими продукти:
600 г обезкостено овнешко месо
300 г лук
60 г масло
1 скилидка чесън
1 ч. л. смлян кориандър
1 ч. л. сух копър
1 ч. л. джоджен
1/2 ч. л. джинджифил
1/2 ч. л. естрагон
2-3 щипки кимион
лют червен пипер и сол на вкус
200 г ориз
2 кубчета пилешки бульон


Начин на приготвяне:
1
Буглама
Месото се нарязва на кубчета и се пържи 10-15 минути в предварително загрятото масло. След това се изсипва наситненият лук и се пържи още 15 минути на тих огън под капак.
2
Буглама 2
Месото и лукът се подправят с джинджифил, кориандър, кимион и сол. Налива се гореща вода до нивото на продуктите и щом заври, се поръсва с наситнен чесън, естрагон, копър и джоджен. Задушава се 3-4 минути.
3
Буглама 3
Оризът се залива с 800 мл вряла вода и щом кипне, се стрива бульонът. Кебапът се гарнира с ориза и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


215 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: