Овнешко със зрял фасул

Източник: Бон Апети
Дата: 28.11.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600-700 г обезкостено овнешко месо
1 ч. л. девесил
1 ч. л. червен пипер
2-3 с. л. олио
2 стръка целина
1 чушка
1 резен целина (50 г)
1 морков
1 глава лук
4 скилидки чесън
1/4 буркан стеризирани домати
300-350 г зрял фасул
1 ч. л. чубрица


Начин на приготвяне:
1
Овнешко със зрял фасул
Фасулът се залива с вода и се кипва. След това водата се сменя, като се наливат 3 части вода към 1 част фасул.
2
Овнешко със зрял фасул 2
Месото се нарязва наедро, целината, морковът и лукът - надребно. Слагат се в тенджера под налягане заедно с фасула.
3
Овнешко със зрял фасул 3
След като налягането се вдигне, продуктите се варят около 30 минути.
4
Овнешко със зрял фасул 4
Чушката и чесънът се нарязват и се запържват в нагорещено олио. Поръсват се с пипер и се добавят намачканите домати. Запръжката се налива в сварения боб.

5
Овнешко със зрял фасул 5
Ястието се вари около 5 минути под капак, след което се добавят ароматните подправки. Ври още 1 минута и е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Френски багети
Николай се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: