Овнешки шишчета с марината от нар

Дата: 08.11.2005
Източник: Бон Апети
Овнешки шишчета с марината от нар
 
Необходими продукти:
2 кг овнешко месо от бут
1 ч. л. сол
1 ч. л. джоджен
5-6 с. л. олио
1/2 ч. ч. червено вино
1 ч. ч. сок от нар
2 глави лук
3-4 скилидки чесън
10 стръка магданоз
сокът от 1 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Овнешки шишчета с марината от нарМагданозът, чесънът и лукът се поставят в кухненски робот. Наливат се червеното вино, сокът от нар и сокът от лимон, добавят се сол и джоджен и се смила, като към края се налива олиото.
2
Овнешки шишчета с марината от нар 2Месото се почиства от ципите и се нарязва на малки късове. Залива се с маринатата и се натрива с ръце, за да поеме добре. Оставя се да отлежи от 7-8 часа до едно денонощие.
3
Овнешки шишчета с марината от нар 3Маринованите късове месо се нанизват на шишчета. Пекат се на скара около 3-4 минути от всички страни.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Iliyana Teneva се регистрира в сайта.
Галя Чикова се регистрира в сайта.
Денислава Станкева се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Бухтички с бял шоколад
Silvi Taseva се регистрира в сайта.
KREMCHO публикува рецептата Рошави вегански сладки
Драга Мишева публикува рецептата Питка „Слънце“
Нели Палийска се регистрира в сайта.
Iva Atanasova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта