Бургери от риба тон

Източник: Бон Апети
Дата: 25.10.2001
Бургери от риба тон
 
Необходими продукти:
3 картофа
2 с. л. прясно мляко
1 ч. ч. галета
1 ч. ч. брашно
магданоз
2 с. л. лимонов сок
2 яйца
2 консерви риба тон
1 червена чушка
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 с. л. краве масло
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Бургери от риба тон
Картофите се сваряват. Докато са още топли, се белят и минават през преса за пюре. Рибата се отцежда от излишната вода, поставя се в купа и се намачква с вилица. Добавят се картофите.
2
Бургери от риба тон 2
Лукът, чесънът и чушката се нарязват наситно. Запържват се в тиган с предварително сгорещеното масло за около 5 минути на тих огън.
3
Бургери от риба тон 3
Зеленчуците се изспиват при рибата, овкусяват се с лимонов сок и магданоз. Прибавя се леко разбито яйце, омесва се и се оформят бургери. Второто яйце и прясното мляко се разбиват в купа.
4
Бургери от риба тон 4
Бургерите се овалват последователно в брашно, яйце и галета. Поставят се в хладилник за 1/2 час, след това се пържат в сгорещено олио по 2-3 минути от всяка страна. Изваждат се върху салфетки, за да се отнеме излишната мазнина. Сервират се горещи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: