Козуначено руло
Лора и Стоян
10. |
Изпрати
лично съобщение |
27.09.2021 Здравейте, Ростислав! Може да се направи, но конкретно тази рецепта е за бяло брашно и пропорциите са съобразени с него. Ако решите все пак да експериментирате с брашно от лимец, ви съветваме да добавите и малко бяло брашно. Вероятно ще трябва да се увеличи водата в рецептата. Също така трябва да имате предвид, че тестото ще втасва още по-дълго време. Поздрави от нас!
|
9. |
Изпрати
лично съобщение |
27.09.2021 Здравейте,
Искам да попитам дали би се получила чабата с лимецово брашно и дали има особености с лимецовото брашно.
Благодаря
|
8. |
Изпрати
лично съобщение |
08.05.2015 Невена, казано на езика на кулинарията, чабатите стават толкова тънки, колкото те поискат. Препоръчваме ти, следващият път да не разстилаш много тестото (вж. стъпка 4). Втасването на тестото след това също е важно - добре е, тестото да се остави, докато удвои обема си. За постигане на желаната дебелина трябва също да се има предвид, че по време на печенето, тестото също се надига. Сухата мая за бига е 1/2 ч. л., количеството вече е коригирано в рецептата.
|
7. |
Изпрати
лично съобщение |
30.04.2015 И моите станаха по-тънки, опитвам се да разбера къде е грешката. Но пък не се изпекоха толкова отгоре, защото фурната ми няма вентилатор. Между другото в описанието на рецептата пише 1/4 ч. л. суха мая за приготвяне на бига, а във видеото казвате половин ч. л. суха мая. Кое е правилното?
|
6. |
Изпрати
лично съобщение |
23.02.2015 Страхотна!
|
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...
В желанието си да осигуряват най-добрата и здравословна храна на децата родителите често прибягват до прясно...