Червено цвекло в ароматна сол

Дата: 06.02.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 средно големи глави червено цвекло
1,2 кг морска сол
4 с. л. настърган хрян
6 стръка мащерка
2–3 белтъка
 

Начин на приготвяне:
1
Червено цвекло в ароматна солБелтъците се разбиват добре.
2
Червено цвекло в ароматна сол 2Смесват се с морската сол, листенцата мащерка и хряна.
3
Червено цвекло в ароматна сол 3Цвеклото се измива и се слага в тава, застлана с хартия за печене. Всяка глава цвекло се покрива поотделно със солената смес и се пече 1 час и 30 минути в загрята на 170 градуса фурна.
4
Червено цвекло в ароматна сол 4След това солената кора се разчупва.
5
Червено цвекло в ароматна сол 5Цвеклото се обелва, нарязва се на полумесеци и се сервира със сос по желание.




Съвет:
Може да поднесете със сос от заквасена сметана, настърган хрян и лимонов сок.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта