Чимичанга

Пикантно, вълнуващо и вкусно приключение от мексиканската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 26.07.2011
Чимичанга
 
Необходими продукти:
6 тортили
олио за пържене

за плънката:
500 г телешка кайма
400 г сирене „Чедър”
2 червени чушки
2 скилидки чесън
1 глава лук
2 с. л. доматено пюре
1/2 ч. л. чипотле (пушена люта чушка)
1 ч. л. кимион
1 щипка чесън на прах
олио за пържене
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
1 салата „Айсберг“
салца „Пико де галио“ на вкус
„Гуакамоле“ на вкус
настъргано сирене на вкус


Начин на приготвяне:
1
Чимичанга

Лукът, чесънът и чушките се почистват, нарязват се наситно и се запържват в сгорещено олио.


2
Чимичанга 2

Прибавя се каймата и се бърка, за да не стане на бучки. Когато и тя се позапържи, се добавя доматеното пюре. 


3
Чимичанга 3

Овкусява с чипотлето, кимиона, чесъна, сол и черен пипер. Дръпва се от огъня и се прибавя настърганото сирене „Чедър“. 


4
Чимичанга 4

Тортилите се затоплят в микровълнова фурна, за да омекнат и да не се чупят. В средата на всяка се поставя от плънката. 


5
Чимичанга 5

Завиват се като пакетчета и се захващат със шишчета, да не излиза плънката. 


6
Чимичанга 6

Пържат се в сгорещено олио на маслена баня, докато станат хрупкави. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.  Поднасят се върху ситно нарязана салата „Айсберг“ и се гарнират със салца „Пико де галио“, „Гуакамоле“ и настъргано сирене "Чедър".  

 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2013
Апетитно и ароматно, експлозия от вкусове и аромати. Страхотна рецепта от текс-мекс кухнята :) И как да не я пробва човек, особено, ако водещите на Бон апети са я направили по негово желание :) Впрочем трябва да продължите да угаждате на зрителите с кулинарните им прищевки, някак си по - вдъхновяващо е :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: