Сиропиран сладкиш с праскови

2 рецепти за 0 време
Източник: Бон Апети
Дата: 03.09.2011
Сиропиран сладкиш с праскови
 
Необходими продукти:
1 компот от праскови
4 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
1 ванилия
40 г краве масло



Начин на приготвяне:
1
Сиропиран сладкиш с праскови

Яйцата и захарта се разбиват с миксер до побеляване. Постепенно се прибавят брашното и ванилията.


2
Сиропиран сладкиш с праскови 2

Тавичка се намазва с разтопеното краве масло. На дъното се слагат отцедените праскови с месестата част надолу. Отгоре се изсипва тестото. Пече се в предварително загрята на 180 градиса фурна около 30 минути. Когато сладкишът се изпече се залива със сока от компота. Оставя се за 20 минути да се напои добре.


Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

26.02.2021
Много ароматен десерт :) Не го сиропирах, но ако ни е много сух може и да го залея с малко компот.
12.
Изпрати
лично съобщение

26.09.2018
За съжаление и на мен не ми се получи. Рецептата е супер лесна, но явно някъде бъркам. Ще пробвам пак, но този път ще го изчакам да се охлади.
11.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2016
И аз го правя,но го изчаквам да се охлади напълно,защото става тестив!
10.
Изпрати
лично съобщение

14.04.2016
Направих грешката се доверя на вас ,а не на опита си и залях сладкиша докато е топъл.Стана глетав и за кофата.
9.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2016
Получи се страхотно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


126 ДУШИ ОНЛАЙН
evgeni@medarov.com се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Тутманик
ifkata се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: