Чийз крем карамел

Фин десерт с нежен аромат на ванилия
Източник: Бон Апети
Дата: 13.06.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г захар
5 яйца
1 консерва подсладено кондензирано мляко (400 г)
1 консерва кондензирано мляко (400 г)
1 пакетче бурбонска ванилова захар
250 г крем сирене
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Чийз крем карамел
Захарта се карамелизира в касерола и се изсипва на дъното на тава.
2
Чийз крем карамел 2
Яйцата се разбиват с телена бъркалка.
3
Чийз крем карамел 3
Прибавя се крем сиренето и отново се разбива.
4
Чийз крем карамел 4
Сипват се двата вида кондензирано мляко, ваниловата захар и солта.
5
Чийз крем карамел 5
Разбива се и сместа се изсипва върху карамела.
6
Чийз крем карамел 6
Тавичката се поставя в друга – по-голяма, в която се налива гореща вода. Десертът се пече на водна баня в загрята на 180 градуса фурна без вентилатор за около 1 час, като се пробва с клечка за зъби.

7
Чийз крем карамел 7
Охлажда се на стайна температура и после поне 4 часа в хладилник. Нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

11.06.2023
Здравейте, Ралица, пропуснали сме въпроса ви, обикновено ползваме крем сирене „Филаделфия“. Поздрави от нас!
10.
Изпрати
лично съобщение

24.08.2022
Здравейте, какъв вид крем сирене използвате?
9.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2020
Здравейте, Виолета! Подсладеното кондензирано мляко дава аромат на разтопен бял шоколад. Няма да е същото, като се замени. И все пак, ако искате да го направите може да използват високомаслена животинска сметана или заквасена сметана. А за да има сладост и захар (около 200 г).
8.
Изпрати
лично съобщение

06.05.2020
Здравейте, с какво мога да заменя НЕподсладеното кондензирано мляко?
7.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2015
Много интересна и приятна рецапта! Току-що направих този чийз крем карамел и не издържах 4 часа докато го опитам, много вкусно, единствено сбърках, че сложих две НЕподсладени кондензирани млека, но добавих захар, пак ми се губи сладостта, но рецептата определено е супер!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


234 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: