Чийзкейк с череши

Неустоимо изкусителен
Източник: svetla
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 16.06.2023
Чийзкейк с череши
 
Необходими продукти:
за основата:
200 г бисквити
80 г краве масло

за крема:
300 г череши
3 с.л. захар
1 с.л. нишесте
100 мл бренди
300 г крем сирене
300 г заквасена сметана
180 г пудра захар
1 ванилия
1 с. л. лимонов сок
1/2 пакетче желатин

за украса:
100-200 г череши


Начин на приготвяне:
1
Бисквитите за основата се смилат и се разбъркват добре с разтопеното масло.
2
Сместа се изсипва във форма за торта с подвижно дъно с диаметър 26 см, застлана с пергаментова хартия.
3
Заравнява се и блатът се пече 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. След това се оставя да се охлади.
4
Черешите се почистват от костилките, нарязват се на дребно, поставят се в малка тенджерка и се поръсват със захарта, добавя се брендито и се варят 5 минути. Пасират се и след това се налива разтвореното във вода нишесте. Оставя се да се охлади.
5
Крем сиренето се разбърква със сметаната, пудрата захар, ванилията и лимоновия сок.
6
Желатинът се накисва в студена вода. Когато набъбне, се загрява на водна баня, за да се разтвори.
7
Постепенно се налива в крема, като се разбърква внимателно.
8
Върху охладената бисквитена основа се разпределя част от крема, след това пюрето от череши и накрая останалия крем. Заравнява се.
9
Чийзкейкът се прибира в хладилник за 6 часа.
10
Украсява се с череши.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


vitorio78 се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Венециански бисквити
Даниела Стоянова се регистрира в сайта.
Ирина се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: