Чорба от сом

Дата: 26.06.2002
Източник: Бон Апети
Чорба от сом
 
Необходими продукти:
1 глава от сом
магданоз
лимонов сок
1 дафинов лист
2 зърна бахар
2 стръка целина
1/2 зелена чушка
1/2 глава лук
1 домат
1 морков
2 картофа
3 стръка зелен лук
сол
 

Начин на приготвяне:
1
Чорба от сомГлавата на сома се вари с лук, морков, целина, бахар, дафинов лист и сол около 20 минути. След това се прецежда, зеленчуците се изхвърлят, а главата се почиства.
2
Чорба от сом 2Картофите и морковът се нарязват на кубчета, лукът и целината – надребно. Поставят се в прецедения бульон и се варят 10 минути.
3
Чорба от сом 3След това се прибавят нарязани на малки кубчета домат (обелен) и чушка. Вари се още 10-15 минути. Към готовата супа се добавя месото от главата, подправя се с лимонов сок и ситно нарязан магданоз и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


123 ДУШИ ОНЛАЙН
Филип коментира рецептата Омлет с риба тон и домати
Радосвета Иванова публикува рецептата Козунак
Дарко публикува рецептата Фаршировани яйца
Adriana Dimitrova публикува рецептата Кекс в чаша
Adriana Dimitrova публикува рецептата Манджата на баба
Ди Алба публикува рецептата Омлет с риба тон и домати
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта