Чорба от сом

Източник: Бон Апети
Дата: 26.06.2002
Чорба от сом
 
Необходими продукти:
1 глава от сом
магданоз
лимонов сок
1 дафинов лист
2 зърна бахар
2 стръка целина
1/2 зелена чушка
1/2 глава лук
1 домат
1 морков
2 картофа
3 стръка зелен лук
сол


Начин на приготвяне:
1
Чорба от сом
Главата на сома се вари с лук, морков, целина, бахар, дафинов лист и сол около 20 минути. След това се прецежда, зеленчуците се изхвърлят, а главата се почиства.
2
Чорба от сом 2
Картофите и морковът се нарязват на кубчета, лукът и целината – надребно. Поставят се в прецедения бульон и се варят 10 минути.
3
Чорба от сом 3
След това се прибавят нарязани на малки кубчета домат (обелен) и чушка. Вари се още 10-15 минути. Към готовата супа се добавя месото от главата, подправя се с лимонов сок и ситно нарязан магданоз и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: