Датска супа от праз

Гост: Яспер Ларсен
Източник: Бон Апети
Дата: 08.09.2001
Датска супа от праз
 
Необходими продукти:
3-4 стръка праз
150 г бекон
1/2 л течна сметана
1 л газирана вода
50 г краве масло
2-3 с. л. зехтин
индийско орехче, черен пипер и сол на вкус
1 ч. л. мащерка
6 тънки филии хляб
50 червен хайвер
пера лук за украса


Начин на приготвяне:
1
Датска супа от праз
Беконът се пържи в маслото и зехтина на тих огън, докато сланината се разтопи, като не се допуска да загори. Прибавя се нарязан надребно праз и се задушава 3-4 минути.
2
Датска супа от праз 2
Налива се газираната вода и супата се вари 10 минути.
3
Датска супа от праз 3
Овкусява се с подправките и се разрежда със сметаната.
4
Датска супа от праз 4
Филиите хляб се изпичат на тостер, намазват се с масло и червен хайвер. Супата се поръсва с пера зелен лук, отделно се сервират филиите с хайвер.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
CuliNarnia коментира рецептата Спаначена салата с лимец
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: