Домашно лимончело

Ароматен и свеж, домашно приготвен ликьор
Източник: Бон Апети
Дата: 13.03.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
12 лимона (сочни)
2 1/2 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. вода
800 мл водка


Начин на приготвяне:
1
Домашно лимончело

Лимоните се измиват много добре с четка под течаща вода. Със зестер се отстраняват корите им (с този уред те стават като настъргани).

 

 


2
Домашно лимончело 2

Плодовете се изцеждат през цедка, за да не паднат семки в сока.

 


3
Домашно лимончело 3

Водата се кипва в касерола заедно със захарта. Добавят се лимоновите кори и се вари още 10 минути.

 


4
Домашно лимончело 4

Накрая се налива и лимоновият сок. Варенето продължава още 5 минути, след това сместа се охлажда.

 


5
Домашно лимончело 5

В два стерилизирани буркана от 700 мл се разделя водката.

 


6
Домашно лимончело 6

Лимоновия захарен сироп се разпределя на двете места. Разбърква се. Бурканите се оставят на сухо и тъмно място за една седмица, като всеки ден трябва да се разклащат. След това течността се прецежда и се прехвърля в бутилки.


 


 


Съвет: От тези продукти се пълнят два буркана от 700 мл.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

03.05.2020
Любимата ми напитка, рецептата е невероятна!
4.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2019
Направих го и по този начин определено ми харесва повече. В д-р. рецепти лимоновият сок не се употребява, а на мен не ми допада :)
3.
Изпрати
лично съобщение

06.03.2015
Тъй като не съм почитател на алкохола, си правя подобно \"сиропче\", без водката, като не слагам корите, а за сметка на това слагам нарязани на по-едри парчета ябълки и мед. Нищо не варя. Просто изстисканите лимони, водата с меда и ябълките оставам да престоят, за да им се смесят соковете. Много освежаваща напитка става.
2.
Изпрати
лично съобщение

02.01.2015
Правила съм такова питие, но по руска рецепта. Е, не е съвсем като купешкото, но е добре. Само ще добавя, че напоследък вместо да стържа лимони/портокали за корички купувам готови пакетчета от настъргана такава кора на д-р Йоткер. Чудесни са не само за Лимончелото, но и за всякакви сладкиши. А иначе био-цитрусите са доста скъпи - пък и не съм убедена доколко са био! Успех!
1.
Изпрати
лично съобщение

16.08.2014
много хубаво
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
Петя Пейчева се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Тарт с шоколад и ягоди
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: