Доматена супа с леща и гранола

С букет от аромати
Източник: Бон Апети
Дата: 21.07.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 консерви домати на кубчета (по 400 г)
100 г червена леща
2 скилидки чесън
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. куркума
1 щипка кардамон
1 щипка канела
30 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

за гранолата:
100 г овесени ядки
50 г белени слънчогледови семки
50 г белени тиквени семки
50 г белени лешници
100 мл студено пресован зехтин
2 стръка мащерка
1 стрък розмарин
2 с. л. кленов сироп
1 с. л. едрозърнеста горчица
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
200 г заквасена сметана

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Доматена супа с леща и гранола
Розмаринът и мащерката за гранолата се наситняват.
2
Доматена супа с леща и гранола 2
Лешниците се накълцват на едро и се смесват в купа с тиквените и слънчогледовите семки, овесените ядки, розмарина и мащерката.
3
Доматена супа с леща и гранола 3
Наливат се зехтинът и кленовият сироп, прибавя се горчицата, подправя се със сол и черен пипер. Разбърква се добре.
4
Доматена супа с леща и гранола 4
Сместа се изсипва в тава и се пече 12–15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, като от време на време се разбърква. Оставя се да се охлади.
5
Доматена супа с леща и гранола 5
Чесънът се накълцва и се запържва на слаб огън в сгорещения зехтин. Наливат се доматите и се овкусява с канелата, кардамона, червения пипер и куркумата.
6
Доматена супа с леща и гранола 6
Добавя се и лещата, наливат се 500 мл вода и супата се вари, докато лещата стане готова – около 20 минути. Овкусява се със сол и черен пипер.
7
Доматена супа с леща и гранола 7
Всяка порция се сервира с гранола и 1–2 с. л. заквасена сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: