Супа от тиква с горски гъби

Богата и апетитна, с топъл есенен цвят
Източник: Бон Апети
Дата: 01.11.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,2 кг тиква
500 г микс от горски гъби
200 г заквасена сметана
100 г краве масло
80 г сирене „Пекорино“
1,5 л зеленчуков бульон
4 скилидки чесън
2 стръка праз
2 стръка мащерка
1 дафинов лист
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Супа от тиква с горски гъби
Тиквата се обелва и се нарязва на кубчета.
2
Супа от тиква с горски гъби 2
Чесънът и празът се наситняват.
3
Супа от тиква с горски гъби 3
Гъбите се почистват и се нарязват на едро.
4
Супа от тиква с горски гъби 4
В тенджера се загряват 70 г от маслото и в него се запържват гъбите. Добавя се половината чесън, овкусява се с мащерката, сол и черен пипер.
5
Супа от тиква с горски гъби 5
Пържените гъби се изваждат и в същия съд се загрява останалото масло, в което се запържват празът и останалият чесън.
6
Супа от тиква с горски гъби 6
Добавя се тиквата и се налива бульонът. Овкусява се с индийското орехче и дафиновия лист. Вари се, докато тиквата омекне.
7
Супа от тиква с горски гъби 7
Дафиновият лист се отстранява и супата се пасира, а след това се прецежда. Овкусява се със сол и черен пипер.
8
Супа от тиква с горски гъби 8
Всяка порция се поднася с лъжица заквасена сметана, запържени гъби и настъргано сирене „Пекорино“.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.12.2017
Замених горските гъби с обикновени печурки и пак беше страхотна супа.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: