Класически таратор

Дата: 03.10.2017
ТИТЛА: Помощник готвач
Класически таратор
 
Необходими продукти:
1 кофичка кисело мляко (400 г, 3,6% масленост)
1 голяма краставица
3 скилидки чесън
1 шепа магданоз
1 щипка сол
2 с. л. лимонов сок
2 с. л. олио
 

Начин на приготвяне:
1
Краставицата се настъргва на ренде и се слага в дълбок съд.
2
Добавят се солта, олиото и лимоновият сок. Разбърква се.
3
Слага се наситненият чесън. Сипва се и предварително разбитото кисело мляко. Разбърква се отново.
4
Налива се вода, до достигане на желаната гъстота. Пак се разбърква.

5
Всяка порция се поднася, поръсена с наситнен пресен магданоз.


Съвет:
По желание вместо магданоз може да се използва копър.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.06.2020
Чудесен вкус! Заради сина ми не сложих магданоз, защото не го обича.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Тутманик със сирене
Iva Nikolova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта