Супа от карфиол и печени чушки

С наситен цвят, вкус и аромат
Източник: Бон Апети
Дата: 11.10.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 малка глава карфиол
8 печени червени чушки
800 мл пилешки бульон
60 мл зехтин
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 стръка мащерка
1 ч. л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
200 г козе саламурено сирене
20 мл студено пресован зехтин
2 стръка мащерка
1/2 ч. л. лют пипер на люспи (без семки)


Начин на приготвяне:
1
Супа от карфиол и печени чушки
Карфиолът се разделя на малки розички.
2
Супа от карфиол и печени чушки 2
Чушките се нарязват на едро.
3
Супа от карфиол и печени чушки 3
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в сгорещения зехтин, докато омекнат.
4
Супа от карфиол и печени чушки 4
Прибавят се листенцата мащерка и карфиолът, запържват се за кратко.
5
Супа от карфиол и печени чушки 5
Слагат се чушките, пушеният пипер, бульонът, посолява се и се вари 20 минути на слаб огън.
6
Супа от карфиол и печени чушки 6
Един-два черпака от супата се заделят, а останалата част се пасира.
7
Супа от карфиол и печени чушки 7
Заделената супа се връща при пасираната, овкусява се с черен пипер.
8
Супа от карфиол и печени чушки 8
Сиренето се намачква с вилица, смесва се със зехтина, листенцата мащерка и лют пипер на люспи.
9
Супа от карфиол и печени чушки 9
Супата се сервира със сиренето, оформено с две лъжици на топки, и по желание – с капки зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2017
Сготвих я още няколко пъти! Всички искат още и още ...... :) много е полезна!
2.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2017
Страхотна :)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2017
Страхотна супа! Адмираций! Сготвих я и всички много я харесаха. Позволих си една добавка за по добра консистенция на крема. При пасирането добавих 100 мл. сметана за готвене и стана превъзходна. Браво!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: