Супа от царевица с печено свинско бонфиле

Ароматна и засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 19.09.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г свинско бонфиле
4 кочана царевица
3 скилидки чесън
1 печена червена чушка
1 глава лук
1 връзка кориандър
700 мл пилешки бульон
80 мл зехтин
100 г заквасена сметана
1 ч. л. бял синап
1/2 ч. л. лют пушен червен пипер
1/2 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от царевица с печено свинско бонфиле
Свинското се почиства от ципите, овкусява се със сол, черен пипер, кимион и лют пушен пипер. Полива се с 20 мл зехтин и се пече на грил или в загрята на 240 градуса до готовност от всички страни.
2
Супа от царевица с печено свинско бонфиле 2
Лукът и чесънът се накълцват, а синапът се счуква грубо в хаванче. Запържват се в останалия зехтин, докато лукът омекне, без да се карамелизира.
3
Супа от царевица с печено свинско бонфиле 3
Прибавят се чушката, нарязана на кубчета, и отделените от кочана зърна царевица. Налива се бульонът и се готви 30 минути на слаб огън, като се посолява.
4
Супа от царевица с печено свинско бонфиле 4
Малка част от супата се заделя, а останалата се пасира, така супата ще има по-интересна текстура.
5
Супа от царевица с печено свинско бонфиле 5
Двете части се разбъркват.
6
Супа от царевица с печено свинско бонфиле 6
Месото се реже на тънки парчета и се слага в супата, готви се 2-3 минути.
7
Супа от царевица с печено свинско бонфиле 7
Всяка порция се сервира със заквасена сметана, накъсан кориандър, а по желание – и със запечена тортила.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: