Пилешка супа с тиква и ньоки

Дата: 02.10.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 л пилешки бульон
500 г пилешки гърди
200 г домати от консерва (пасирани)
200 г тиква (обелена)
3 глави чесън
2 стръка стеблена целина
2 моркова
1 глава лук
4 стръка пресен босилек
2 стръка мащерка
2 с. л. зехтин (+ за намазване)
1/2 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус
сирене „Пармезан“ за поръсване
за ньоките:
800 г стари картофи
160 г брашно (+ за поръсване)
1 яйце
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешка супа с тиква и ньокиНеобелените картофи се сваряват и се обелват докато са още горещи. След това се намачкват с преса за картофи.
2
Пилешка супа с тиква и ньоки 2Добавят се брашното и яйцето, индийско орехче и сол на вкус.
3
Пилешка супа с тиква и ньоки 3Забърква се тесто, което не бива да се меси, за да не стане лепкаво.
4
Пилешка супа с тиква и ньоки 4От него, върху набрашнен плот, се оформят фитили. Нарязват се на парчета с дължина от 2–3 см, от които се оформят ньоки.
5
Пилешка супа с тиква и ньоки 5Ньоките се сваряват в подсолена вода и се изваждат, щом изплуват на повърхността.
6
Пилешка супа с тиква и ньоки 6Лукът се наситнява. Морковите и целината се белят и се нарязват на кубчета. Тиквата също.
7
Пилешка супа с тиква и ньоки 7Главите чесън се разполовяват, намазват се със зехтин и се пекат 30–40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. След тпова се оставя да се охлади и се почиства от люспите.
8
Пилешка супа с тиква и ньоки 8Половината от зехтина се загрява и зеленчуците се запържват в него.
9
Пилешка супа с тиква и ньоки 9Налива се бульонът, прибавят се стръкчетата мащерка и риганът. Супата се вари, докато зеленчуците поомекнат.
10
Пилешка супа с тиква и ньоки 10Месото се овкусява със сол и черен пипер и се запържва в останалия зехтин, от всички страни, до златисто.
11
Пилешка супа с тиква и ньоки 11Нарязва се на кубчета.
12
Пилешка супа с тиква и ньоки 12В супата се наливат доматите, слага се печения чесън, а след около 5 минути – и кубчетата пилешко. Вари се още 5–10 минути и се дърпа от огъня.
13
Пилешка супа с тиква и ньоки 13Слагат се сварените ньоки, овкусява се със сол и черен пипер, а по желание – и с щипка лют пипер.
14
Пилешка супа с тиква и ньоки 14Сервира се с настърган пармезан и наситнен босилек.


Съвет:
За супата е необходимо половината количество ньоки. Останалите може да сварите и да хапнете с някакъв сос. Другият вариант е, когато нарежете фитилите върху набрашнения плот, да замразите оформените ньоки във фризер. Трети вариант – да намалите пропорциите.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2017
Звездица, направена е необходимата корекция по отношение продължителността на времето за готвене. Приготвянето на ньоките ни отне около 1 час.
1.
Изпрати
лично съобщение

02.10.2017
Шашната съм! Машината на времето е в действие.))))) Знаех си, че времето се е забързало, но с ограничения си ум не мога да възприема как двата часа, необходими само за приготвянето на ньоките се е смалило да един и то в комбинация с вкусна, топла супа.))))) От днес девизът ми е 3 = 1! )))))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта