Друсан кебап

Източник: Бон Апети
Дата: 15.05.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г до 1 кг свински врат
3 глави лук
5-6 зърна бахар
4 дафинови листа
4-5 с. л. олио
1 с. л. черен пипер
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Друсан кебап
Месото се нарязва на късчета, слага се в дълбока тенджера с предварително нагорещено олио и се запържва.
2
Друсан кебап 2
След това месото се подправя с черен пипер и сол, слагат се зърната бахар и дафиновите листа, но не се бърка. Тенджерата се захлупва с капак и се "друса", така че продуктите да се смесят добре.
3
Друсан кебап 3
Налива се 1 ч. ч. вода и ястието къкри под капак, докато водата се изпари и остане почти на мазнина. Добавя се нарязаният на шайби лук и кебапът отново се "друса". Когато лукът омекне, ястието е готово за консумация.

4
Друсан кебап 4
Към всяка порция друсан кебап може да се поднесе гарнитура от нарязани на шайби домати и репички.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
1.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2014
На мен не ми се получи осибено добре. Месото стана доста безвкусно, не знам дали заради рецептата или готвача....
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



161 ДУШИ ОНЛАЙН
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: