Дяволска торта

Страст и много шоколад
Източник: Бон Апети
Дата: 12.02.2013
Дяволска торта
 
Необходими продукти:
за блата:
210 г брашно
3 яйца
300 г захар
1/3 ч. ч. прясно мляко
2/3 ч. ч. кипяща вода
150 г краве масло
50 г какао
1 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. л. сол
1 ванилия
краве масло за намазване на формите
какао за поръсване на формите

за ганаша:
150 г черен шоколад (70% какао)
150 г млечен шоколад
400 г фъстъчено масло
400 мл животинска сметана

за гарниране:
200 г черен шоколад (70% какао)



Начин на приготвяне:
1
Дяволска торта

Брашното, ванилията, содата и солта за блата се разбъркват в купа.

 


2
Дяволска торта 2

В друга купа се разбива маслото, след това се добавя захарта и пак се разбива. Слагат се яйцата, едно по едно.

 


3
Дяволска торта 3

В друга купа се смесват какаото и врялата вода, бърка се, докато се разтвори какаото. Налива се млякото и пак се бърка. Оставя се да се охлади.

 


4
Дяволска торта 4

Към маслената смес се добавят малко по малко сухите съставки, при постоянно бъркане. После се добавя и млякото с какаото.

 


5
Дяволска торта 5

Две форми за кейк с махащо се дъно се намазват с масло, на дъното се поставя хартия за печене, а стените се поръсват с какао. Готовата смес се разделя в двете форми. Блатовете се пекат в загрята на 175 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути. След това се изваждат и се охлаждат върху скара.

 


6
Дяволска торта 6

За ганаша се разтопяват двата вида шоколад на водна баня. Смесват се с фъстъченото масло, налива се и сметаната. С миксер се разбива до пухкава смес.

 


7
Дяволска торта 7

Блатовете се заравняват с нож. Единият се слага във форма за кейк с махащо се дъно и се намазва с 1/2 от ганаша, поставя се вторият блат и се маже с втората част от ганаша.

 

 


8
Дяволска торта 8

Шоколадът за гарниране се разтопява на водна баня и след това се изсипва върху хартия за печене, отгоре се слага друга хартия и се притиска.

 


9
Дяволска торта 9

Завива се на руло и се оставя да се охлади и да стегне.

 


10
Дяволска торта 10

После шоколадът се нарязва на ленти. Прибират се в хладилника, докато дойде време да се използват.

 

 


11
Дяволска торта 11

Тортата се изважда от формата и отстрани се залепват шоколадовите ленти. Отгоре също се поставя от тях. Преди да се сервира се оставя за 2 часа в хладилник.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2019
Диаметърът е 23 см.
4.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2019
Какъв е диаметърът на формите за печене?
3.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2013
Много лесна торта и вече два пъти я правя за подарък. За съжаление още не съм я опитала. Май ще се прави и за домашна употреба скоро.
2.
Изпрати
лично съобщение

24.09.2013
Направих тортата за рождения ден на мама на 11 март тази година. Още щом я видях в предаването, много я харесах и веднага я нарочих за мама, понеже тя обожава шоколад и просто нямаше по-подходяща торта за нейния празник. :) Стана много хубава, всички вкъщи я харесаха. Не е трудна за изпълнение, но най-много ми хареса начинът, по който се правят шоколадовите лентички за декорация. Благодаря, че ме научихте! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
аз я направих,стана фантастична
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


155 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: