Хляб без месене с орехи и сирене

Тази рецепта е за всички, които ги мързи да месят, но имат търпението да чакат
Източник: Бон Апети
Дата: 15.02.2013
Хляб без месене с орехи и сирене
 
Необходими продукти:
4 1/2 ч. ч. бяло брашно
2 ч. ч. пълнозърнесто брашно
1/2 ч. л. суха мая
400 мл топла вода
80 мл червено вино „Мерло”
100 г орехи (цели ядки)
100 г сирене „Грюер“
1 1/2 ч. л. сол
зехтин „Екстра върджин” за намазване и поливане


Начин на приготвяне:
1
Хляб без месене с орехи и сирене

В купа се смесват 4 ч. ч. от бялото брашно и пълнозърнестото брашно, маята, солта, водата и червеното вино. Размесват се колкото да се образува тестена топка. Купата се покрива с фолио за свежо съхранение и тестото се оставя да втаса за 18 часа.

 


2
Хляб без месене с орехи и сирене 2

Когато е готово, към него се добавят цели орехови ядки и настърганото сирене. Прибавя се останалото бяло брашно, отново се оформя топка, която се поставя в купа и се покрива с фолио. Оставя се да втаса за 90 минути.

 


3
Хляб без месене с орехи и сирене 3

Фурната се загрява на 250 градуса с вентилатор и в нея се слага тенджера с дебело дъно, термоустойчиви дръжки и огнеупорен капак. Оставя се да се нагрее за 10–15 минути. Когато тестото е втасало повторно, се поставя в намазаната със зехтин загрята тенджера, полива се със зехтин, слага се капак и се пече за около 30 минути.

 

 


4
Хляб без месене с орехи и сирене 4

След това капака се отстранява и се допича още 10 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

07.05.2014
Страхотна рецепта, хляба определено си заслужава чакането. Определено мисля да повторя рецептата, защо следващия път да не е с маслини и розмарин ?
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
чудесни сте,благодаря че ви има
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
впечатлена съм,аз приготвям хляб в дом. робот,но бих имала търпение да изчакам,за да опитам и този хляб,падам си по дом.приготвн хляб,и искам да опитам много видове
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: