Лимонов сладкиш

Той е свеж, елегантен и се приготвя с продукти, които се намират във всеки дом
Източник: Бон Апети
Дата: 07.02.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 яйца
1/2 ч. ч. захар
1 ч. ч. прясно мляко
2 с. л. брашно
1 лимон
1 щипка сол
краве масло за намазване
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Лимонов сладкиш

Жълтъците и белтъците на яйцата се разделят. В купа се разбиват жълтъците и захарта.

 


2
Лимонов сладкиш 2

Прибавят се настърганата кора от лимона и сокът му. Налива се млякото и се поръсва брашното. Разбива се.

 


3
Лимонов сладкиш 3

Белтъците се разбиват на сняг със солта.

 


4
Лимонов сладкиш 4

Добавят се към сместа с жълтъците и се разбърква внимателно със силиконова шпатула.

 


5
Лимонов сладкиш 5

Сместа се разпределя в 4 купички за брюле, намазани с масло. Поставят се в тава с кърпа на дъното. Налива се вряла вода до средата на купичките и се пече за 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, без вентилатор.

 


6
Лимонов сладкиш 6

Сладкишът се сервира охладен до стайна температура, поръсен с пудра захар.


Подобни рецепти:
Коментари (19)
19.
Изпрати
лично съобщение

08.02.2022
Здравейте, Макака! Не е нужно да печете на долен реотан, а може би още десетина минути да се изпекат изцяло. Поздрави от нас!
18.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2022
Ето и снимка от мен
17.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2022
Много вкусно стана! Аз също нямам формички за крем брюле. Пекох във керамични формички, които са по високи и по-малки. Горната половина стана чудесно, но отдолу не се опече. Трябваше да пека повече време или да пусна само на долен реотан?
16.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2015
Чудесна рецепта! На нас със съпруга ми много ни допадна, точно по вкуса ни :))) Пекох в по-малки формички и затова ми се получиха 6 порции и пекох малко по-дълго - около 30-35 мин, защото след 20 още не беше готово, но това може би зависи от моята фурна. Много вкусно се получи, а и видът му е като от сладкарница :)))
15.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2015
Прекрасен десерт! Подходящ за всеки сезон и по всяко време!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: