Тарт с маскарпоне и рикота

Нещо като италиански чийзкейк, който е абсолютна глезотия за небцето
Източник: Бон Апети
Дата: 02.02.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
1 3/4 ч. ч. брашно
1/4 ч. ч. пудра захар
110 г краве масло
кората от 1 портокал
1 1/2 ч. л. сол
6–7 с. л. студена вода
за плънката:
500 г сирене „Рикота”
250 г сирене „Маскарпоне”
2 яйца
2 жълтъка
3/4 ч. ч. пудра захар
1 бадемова есенция
100 г филирани бадеми за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Тарт с маскарпоне и рикота

В купа се смесват брашното, солта и пудрата захар. Разбърква се с ръце. Добавя се маслото (студено), нарязано на кубчета, и се претрива с ръце, да се получат трохи. Прибавя се настърганата кора от портокал.

 


2
Тарт с маскарпоне и рикота 2

Сипва се водата и се замесва тесто. Оформя се топка и се завива във фолио за свежо съхранение. Оставя се да престои за 30 минути в хладилник. После се  разточва.

 


3
Тарт с маскарпоне и рикота 3

Слага се във форма за тарт, като трябва да покрие и стените, и отново се оставя в хладилник за 15 минути.

 


4
Тарт с маскарпоне и рикота 4

След това тестото се надупчва с вилица и отгоре се поставя хартия за печене с морска сол в нея. Пече се в загрята на 175 градуса фурна, за 15 минути, после хартията със солта се маха и се допича за още 15 минути. Оставя се да се охлади.

 


5
Тарт с маскарпоне и рикота 5

В купа се смесват сирената, разбъркват се със бъркалка и се подслажда с пудрата захар.

 


6
Тарт с маскарпоне и рикота 6

Прибавят се яйцата, жълтъците и бадемовата есенция. Разбърква се.

 


7
Тарт с маскарпоне и рикота 7

Сместа се изсипва върху изпечения и охладен блат. Пече се на 175 градуса с вентилатор за 30 минути.

 


8
Тарт с маскарпоне и рикота 8

Бадемите се запичат за около 5 минути в загрята на 180 градуса фурна и се тях се поръсва изпеченият тарт.


Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

16.08.2014
Много голямо изкушение подбрано за специални поводи и гости.
6.
Изпрати
лично съобщение

28.07.2014
Съжалявам, но това никак не ми хареса - стана много тежко и сладко, а вкусът на рикотата никак не се допълваше с този на захарта - сигурно не съм свикнала на подобен вкус или просто не е от любимите ми вкусове, приятелят ми също не го хареса особено..
5.
Изпрати
лично съобщение

10.10.2013
Два пъти вече правя този тарт и двата пъти се хареса много на всички.Сполучлива рецепта.
4.
Изпрати
лично съобщение

02.10.2013
За моят вкус не беше достатъчно сладък,но се хареса на гостите!
3.
Изпрати
лично съобщение

30.09.2013
Сготвих го с ванилова есенция. На мен не мо допадна, но приятелят ми го хаеса.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: