Ябълков сладкиш

Един десерт от кухнята на Киргизстан, който има европейски или по-точно тъски корени
Източник: Бон Апети
Дата: 28.01.2013
Ябълков сладкиш
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. брашно
4 яйца (размер L)
1 ч. ч. захар
100 г чаени бисквити
4 сладко-кисели ябълки
2 с. л. краве масло
1/2 ч. л. индийско орехче


Начин на приготвяне:
1
Ябълков сладкиш

Яйцата се разбиват със захарта докато побелеят и захарта се разтвори напълно (5 минути).

 


2
Ябълков сладкиш 2

Към тях се прибавя брашното, разбърква се със силиконова бъркалка. Накрая се ароматизира с прясно настъргано индийско орехче.

 


3
Ябълков сладкиш 3

Ябълките се обелват и с корер се отстраняват семките. Разрязват се надве по дължина, а след това на тънки резени с дебелина около 0,5 см.

 


4
Ябълков сладкиш 4

Правоъгълна тава се намазва с масло, поръсва се с едро натрошените чаени бисквити и върху тях се подреждат ябълките.

 


5
Ябълков сладкиш 5

Накрая се заливат с тестото.

 


6
Ябълков сладкиш 6

Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 40 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (16)
16.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2021
Прекрасно допълнение за кафето, и аз сложих канела вместо индийско орехче
15.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2016
За пръв път го правя, но вкуса нещо ми е много слаб. Според мен би станал още по - хубав ако се добави лимонова кора към тестото. :)) Иначе със сладолед е вълшебен!
14.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2016
Чудесен десерт! Поднесох го с ванилов сладолед и стана страхотно, на всички много им хареса. Тъй като нямах свободна правоъгълна тава, направих сладкиша в кръгла. Намазах дъното с масло и останалата част от маслото оставих да се разтопи в тавата, докато фурната загряваше. Украсих го по ранда с останалите парченца ябълка, а заформеното кръгче поръсих с пудра захар. Лесен, бърз и вкусен сладкиш! П.С. Тези, които не обичат много сладко, могат да намалят захарта.
13.
Изпрати
лично съобщение

22.07.2015
Лесен, вкусен и много приятен на вкус . Правя го вече десетина пъти . Даже и баба ми научих да го прави :))
12.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2014
Много лесен и много вкусен, аз сложих канела вместо индийско орехче, а ябълките настъргах.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


211 ДУШИ ОНЛАЙН
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
vem89 коментира рецептата Фъч
sisi_ml се регистрира в сайта.
Elya Ahmed се регистрира в сайта.
Luba Ivanova коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: