Дюлеви сълзици

Добавяме дюли към тези така симпатични сладки
Източник: Бон Апети
Дата: 08.11.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г бутертесто
1 дюля
100 г орехи
5 с. л. захар „Мусковадо“
30 г краве масло
3 стръка мащерка
30 мл ром


Начин на приготвяне:
1
Дюлеви сълзици
Орехите се наситняват и се запичат в сух съд на умерен огън.
2
Дюлеви сълзици 2
Дюлята се измива, обелва се и се настъргва на едро ренде. Запържва се в сгорещеното масло заедно с листенцата мащерка.
3
Дюлеви сълзици 3
Щом омекне, се налива ромът, фламбира се, сипва се захарта и се разбърква. Наливат се около 150 мл вода, готви се около 10 минути на слаб огън, докато дюлите омекнат и течността се изпари. Смесват се с орехите и плънката се оставя да се охлади.
4
Дюлеви сълзици 4
Тестото се разточва върху набрашнен плот. Върху него се разстила плънката, двата края се завиват навътре на рула, докато се срещнат в средата.
5
Дюлеви сълзици 5
Нарязва се на парчета с дебелина 1 см, които се поставят в тава върху хартия за печене. Пекат се на 200 градуса с вентилатор до готовност – 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

11.12.2017
Чудесен, бърз и лесен десерт.
2.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2013
Много са лесни и вкусни :) Аз половината ги овалях от двете страни с кафява захар преди печенето - станаха още по-сладки!
1.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2013
Много са хубави :) В планката им добавих какао и станаха много хубави
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Marina Doncheva се регистрира в сайта.
Ofeliq Trendafilova се регистрира в сайта.
nalka се регистрира в сайта.
Маник87 публикува рецептата Мързелива баница
Ju коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Ju се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Чабата
Zoia Yordanova се регистрира в сайта.
SViki се регистрира в сайта.
Nika67 публикува рецептата Лесни какаови бисквити
cookinglady коментира рецептата Картофи соте
rostislav arnaudov коментира рецептата Чабата
rostislav arnaudov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: