Джинджифилова къщичка за чаша

Празникът започва още с приготвянето им!
Източник: Бон Апети
Дата: 25.12.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. сух джинджифил
1 ч. л. канела
1 щипка индийско орехче
1 щипка карамфил
80 г краве масло
100 г захар
100 г меласа
1 яйце

за глазурата:
125 г пудра захар
1-2 с. л. сок от лимон


Начин на приготвяне:
1
Джинджифилова къщичка за чаша
Брашното се сипва в купа, добавят се солта, джинджифилът, канелата, индийското орехче и карамфилът.
2
Джинджифилова къщичка за чаша 2
Маслото се разтопява. Яйцето се разбива. Към разтопеното масло се добавят захарта, меласата и яйцето. Разбърква се много добре.

3
Джинджифилова къщичка за чаша 3
Течната смес се сипва в купата със сухата и се рзбърква, докато се получи тесто.
4
Джинджифилова къщичка за чаша 4
Завива се във фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за няколко часа. Най-добре е да престои една нощ.
5
Джинджифилова къщичка за чаша 5
Тестото се разточва и се изрязват форми с помощта на шаблони.
6
Джинджифилова къщичка за чаша 6
Маха се излишното тесто, а хартията за печене с формите се слагат в тава и се пече на 180 градуса с вентилатор за 8-10 минути.
7
Джинджифилова къщичка за чаша 7
Пудрата захар и сокът от лимон се разбъркват заедно. Сместа се оставя за 30 минути в хладилник.
8
Джинджифилова къщичка за чаша 8
Изпечените форми се залепят с глазурата като къщички.
9
Джинджифилова къщичка за чаша 9
По желание се рисуват с оцветена глазура.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

31.12.2014
Страхотни са за коледно-новогодишната украса. Слагам ги сред борови връхчета - все едно къщичките са в гората. Не печете повече от 5 минути. По принцип не бих ги направил пак, защото не е лесно.
9.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2014
Беше 1 от най-трудните неща, които съм правила.. глазурата не ми се получи, нито тестото, но някакси ги сглобих и ги поднесох със сутрешното кафе на Коледа. Не ставаха за хапване, но на вид бяха супер. Тази коледа дано се получат :)
8.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2014
яко
7.
Изпрати
лично съобщение

25.12.2013
Прекрасни и много вкусни!
6.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2014
Елион, меласата може да се замени с обикновена захар, но разбъркана с вода в съотношение 3:1. Може да се замени също така и с мед.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Габриела Михайлова се регистрира в сайта.
Radoslava.Mihaylova коментира рецептата Лайм пай
Resmiye Shaibova се регистрира в сайта.
Тодор Агайн се регистрира в сайта.
Генова се регистрира в сайта.
Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: