Джолан с кисело зеле и хвойна

Баварска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 05.02.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г обезкостен джолан
1 кисела зелка
3 картофа
1 глава лук
1 кубче телешки бульон
8-10 зърна хвойна
1 ч. ч. сухо бяло вино
4 с. л. гъша мас (свинска)
1 ч. л. ким
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Джолан с кисело зеле и хвойна
Картофите се сваряват, след което се обелват и се нарязват наедро.
2
Джолан с кисело зеле и хвойна 2
Лукът се нарязва наситно и се задушава в гъшата мас.
3
Джолан с кисело зеле и хвойна 3
Зелето се нарязва на тънки ивици и се прибавя към лука. Задушава се около 15 минути, докато омекне.
4
Джолан с кисело зеле и хвойна 4
Добавя се разрязаното на четири парчета месо.
5
Джолан с кисело зеле и хвойна 5
Подправя се с хвойната, кима, бялото вино и стрития телешки бульон. Залива се с вряла вода, която трябва да покрие продуктите. Вари се на слаб огън около час и половина, като се проверява нивото на водата.
6
Джолан с кисело зеле и хвойна 6
Готовото ястие се овкусява с горчица и се поднася гарнирано с картофи и поръсено с магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: