Пълнени чушки със сирене и орехи

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 06.02.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
12 сухи чушки
300 г сирене
50 г орехи
1 яйце
2 глави лук
1 печена чушка
4-5 с. л. доматен сок
2-3 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. кимион
4 яйца
300-400 мл прясно мляко
100 г кашкавал
1 с. л. брашно
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пълнени чушки със сирене и орехи
Лукът се нарязва наедро и се запържва около 10 минути на слаб огън.
2
Пълнени чушки със сирене и орехи 2
Сушените чушки се заливат с вряла вода.
3
Пълнени чушки със сирене и орехи 3
Прибавят се нарязаните наедро орехи и доматеният сок.
4
Пълнени чушки със сирене и орехи 4
Подправя се с червен пипер, кимион и чубрица.
5
Пълнени чушки със сирене и орехи 5
Чушката се нарязва надребно и се смесва с лука.
6
Пълнени чушки със сирене и орехи 6
Готовата и охладена смес се изсипва при настърганото сирене.
7
Пълнени чушки със сирене и орехи 7
Добавя се яйцето и се разбърква. Омекналите чушки се пълнят с плънката и се подреждат в намаслена тава.
8
Пълнени чушки със сирене и орехи 8
Яйцата за заливката се разбиват и се смесват с прясното мляко, солта, брашното, настъргания кашкавал и нарязания наситно магданоз.
9
Пълнени чушки със сирене и орехи 9
Пълнените чушки се поливат със заливката и се поставят в предварително загрята на 180 градуса фурна. Пекат се 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2015
В панагюрско ядох подобна на тази рецепта и това което ме впечатли беше, че домакинята предварително опуши на дим сушените чушки. После ястието имаше чаровен пушен вкус. Рецептата е много българска и вкусна - направете си я и вие.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: