Есенна крем супа

Дата: 04.11.2017
ТИТЛА: Помощник готвач
Есенна крем супаЕсенна крем супа
 
Необходими продукти:
3 стръка праз
1 малък сладък картоф
4 моркова
1 картоф
200 мл зеленчуков бульон (или пилешки)
50 мл бяло вино
4-5 скилидки чесън
200 г заквасена сметана
100 мл прясно мляко
30 г краве масло
4-5 стръка мащерка
сокът от 1/2 лимон
сол и смлян кориандър на вкус
сирене „Пармезан“ за поръсване (по желание)
 

Начин на приготвяне:
1
Празът, двата вида картофи и морковите се обелват, нарязват се на кубчета и се варят, докато омекнат.
2
По средата на варенето (което трае около половин час до 40 минути) се наливат бульонът и виното. Добавя се и пресованият чесън.
3
Котлонът се изключва и супата се пасира до хомогенна смес.
4
Добавят се сметаната, млякото, маслото, лимоновият сок, наситнената мащерка, сол и кориандър на вкус.
5
По желание се сервира, поръсена с настърган пармезан.


Съвет:
Супата се сервира топла, като може да бъде прелюдия към основното, но и лека вечеря, с допълнение от салата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2019
Не е по вкусът ми.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
Яндже сготви Брауни
Спасов коментира рецептата Лесен ябълков сладкиш
ani_borisowa коментира рецептата Дип от патладжани
Lora Manova-Dzhekova коментира рецептата Дип от патладжани
TE коментира рецептата Кръмбъл със смокини
Антония коментира рецептата Булгур пилаф със спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта