Запеканка с броколи, спанак и още нещо

И без месо може да е вкусно
Източник: Звездица
ТИТЛА: Готвач
Дата: 06.11.2017
Запеканка с броколи, спанак и още нещо
Запеканка с броколи, спанак и още нещо
Запеканка с броколи, спанак и още нещо
 
Необходими продукти:
1,2 кг картофи
1 малка глава броколи (около 1/2 кг)
500 г спанак
1/2 връзка магданоз
80 г краве масло (+ за намазване)
600 мл прясно мляко
50 г брашно
300 г кашкавалена извара
170 г кашкавал
200 г биволско сирене
4 чери доматчета
1-2 щипки индийско орехче
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват в добре подсолена вода. Изваждат се, за да се отцедят. Във водата от варенето на картофите, за няколко минути се бланшира спанакът, изважда се и се отцежда. В същата вода, за около 5 минути се сваряват предварително накъсаните на розички броколи, след което се изваждат и се оставят, да се отцедят.
2
Спанакът се притиска с ръце, за да изтече излишната вода, след което се нарязва. Картофите, спанакът, броколите и нарязаният магданоз се смесват в купа.
3
От маслото, брашното и млякото се приготвя рядък сос бешамел, който се овкусява със сол, черен пипер и индийското орехче.
4
Правоъгълна тава (с размери 30 х 20 х 7 см) се намазва с масло. Сипва се половината от зеленчуковата смес и се покрива равномерно с изварата. Върху нея се изсипва половината сос бешамел, следват останалите зеленчуци и сос.
5
Завършва се с настъргания кашкавал и разполовените чери домати.
6
Запеканката се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече около 35–40 минути, докато кашкавалът покафенее.



7
Сервира се с натрошеното биволско сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: