Есенна салата

Пъстра, здравословна и с характерен аромат на мента
Източник: Бон Апети
Дата: 17.09.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г червено цвекло
250 г моркови
1 червена ябълка
6 с. л. зехтин
сокът от 1 лайм
1 с. л. червен винен оцет
2 стръка мента
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Есенна салата
Цвеклото се обелва и се овкусява със сол и 2 с. л. зехтин. Завива се в алуминиево фолио и се пече за 2 часа и 30 минути в загрята на 180 градуса фурна. Морковите се обелват и се слагат в тавичка. Овкусяват се със сол и 2 с. л. зехтин и се пекат заедно с цвеклото за 1 час, като се обръщат.

2
Есенна салата 2
Ябълката се настъргва на едро ренде.

3
Есенна салата 3
Морковите се нарязват на шайби и се смесват с ябълката. Овкусяват се със сока от лайм, оцета, нарязаната наситно мента, останалия зехтин, сол и черен пипер.

4
Есенна салата 4
Цвеклото се настъргва на едро ренде и се добавя в салатата непосредствено преди сервиране. Разбърква се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2013
Салатата е чудесна! Следвах точно рецептата, но не пекох цвеклото, а го оставих сурово и за първи път не се усещаше този вкус на земя.
1.
Изпрати
лично съобщение

21.09.2013
Звучеше ми доста екстравагантно, но не съжалявам, че опитах. Вкуса е превъзходен!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: