Езичета в сос с хвойна

Източник: Бон Апети
Дата: 07.11.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг свински език
2 дафинови листа
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. зърна черен пипер
50-60 мл бяло вино
1 червена чушка
1/2 глава лук
1 кубче телешки бульон
3-4 с. л. олио
2 с. л. доматено пюре
1 с. л. зърна хвойна
1 ч. л. къри
1/2 ч. л. джинджифил



Начин на приготвяне:
1
Езичета в сос с хвойна
Езиците се поставят в тенджера под налягане. Наливат се 1,5 литра вода, посолява се, добавят се дафиновите листа и черният пипер. След като се вдигне налягането, ври 30 минути.
2
Езичета в сос с хвойна 2
Лукът и чушката се нарязват наситно и се запържват за 2 минути в предварително загрятото олио. Подправят се с къри и джинджифил, добавят се смачканите плодчета хвойна, налива се виното, стрива се бульонът.
3
Езичета в сос с хвойна 3
След като течността се редуцира, се слага доматеното пюре и се наливат 200 мл гореща вода. Сосът къкри 15 минути, след което се претрива.
4
Езичета в сос с хвойна 4
Докато са топли, сварените езици се обелват и се нарязват на филийки. Поставят се в тавичка.
5
Езичета в сос с хвойна 5
Езиците се заливат с готовия сос. Ястието се пече около 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


131 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: