Овнешки гювеч с царевица

Източник: Бон Апети
Дата: 07.11.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г стерилизирана царевица
50-60 г целина
4 картофа
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 глава лук
7-8 стръка магданоз
3 дафинови листа
1 в. ч. червено вино
10 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. риган
500-600 г овнешко месо от бут
250 г домати


Начин на приготвяне:
1
Овнешки гювеч с царевица
Месото се нарязва на по-дребни късове и се запържва в предварително загрятото олио (5 с. л.), докато се зачерви. Налива се виното и къкри под капак около 30 минути (докато виното се изпари).
2
Овнешки гювеч с царевица 2
Лукът се нарязва на шайби, чушките и целината – наедро. Запържват се в предварително загрятото олио.
3
Овнешки гювеч с царевица 3
Подправят се с червен пипер, риган, дафинов лист и сол. Разбърква се, изсипва се месото, а дафиновият лист се отстранява.
4
Овнешки гювеч с царевица 4
Картофите се нарязват наедро и се поставят в гювеч. Добавят се смесените зеленчуци и месо. Налива се вряла вода, която да достига малко под повърхността на продуктите.
5
Овнешки гювеч с царевица 5
Накрая се изсипва стерилизираната царевица, похлупва се и се пече 1 час в предварително загрята на 160 градуса фурна.
6
Овнешки гювеч с царевица 6
След това гювечът се изважда, покрива се с нарязаните наедро домати, поръсва се с наситнен магданоз и печенето продължава още 45 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: