Свинско с карфиол

Източник: Бон Апети
Дата: 02.11.2005
Свинско с карфиол
 
Необходими продукти:
300 г свинско месо от бут
1 с. л. нишесте
2-3 с. л. соев сос
1 кубче пилешки бульон
черен пипер на вкус
2 щипки сол
1 с. л. олио
1 с. л. нишесте за соса
1 резен джинджифил
1 белтък
7 с. л. олио
1 резен джинджифил
1 скилидка чесън
1 глава карфиол
2 стръка праз
1/2 ч. л. сусамово олио


Начин на приготвяне:
1
Свинско с карфиол
Месото се нарязва на малки ивички. Белтъкът се разбива със солта на пяна, добавят се нишестето и нарязаният наситно джинджифил, поръсва се с черен пипер, разбърква се и се слагат ивичките месо. Налива се олиото и се разбърква.
2
Свинско с карфиол 2
Карфиолът се накъсва на розички и се бланшира за 1 минута във вряща подсолена вода. След това се охлажда с леденостудена вода.
3
Свинско с карфиол 3
Бульонът се разтваря в 200 мл топла вода. Нишестето за соса се разтваря в малко вода и се налива в бульона. Добавят се соев сос и сусамово олио и се разбърква.
4
Свинско с карфиол 4
В уок се сгорещяват 5 с. л. олио и се изсипва маринованото месо. След 30 секунди късчетата започват да се отделят едно от друго с помощта на шпатула. След 5-6 минути месото се изважда с решетъчна лъжица, а уокът се почиства.
5
Свинско с карфиол 5
Джинджифилът, чесънът и празът се нарязват наситно. В уока се загряват 2 с. л. олио, джинджифилът и чесънът се запържват, а след секунди се добавя и наситненият праз. Разбърква се и се изсипва охладеният карфиол.
6
Свинско с карфиол 6
Пържи се 2-3 минути, полива се със соса и се прибавя месото. Пържи се още 1-2 минути, докато сосът се сгъсти, и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


284 ДУШИ ОНЛАЙН
dora_nikolova се регистрира в сайта.
Boyana Kuyumdzhieva се регистрира в сайта.
polinafernandez се регистрира в сайта.
Natalia17 се регистрира в сайта.
nansieta коментира рецептата Бяла супа с топчета
Nevena коментира рецептата Малинова торта
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: