Фабада (боб по испански)

Апетитно пикантно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 14.03.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г маслен боб
200 г кървавица
150 г пикантна наденица „Чоризо“
100 г шунка
30 мл зехтин
4 скилидки чесън
1 глава лук
1 ч. л. лют червен пипер
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Фабада (боб по испански)
Бобът се накисва за едно денонощие в студена вода. Отцежда се, слага се в дълбока тенджера и се залива с вода, колкото да го покрие.
2
Фабада (боб по испански) 2
Когато водата заври, бобът се отцежда. Слага се в тенджерата, отново се залива с вода, която да го покрива с 2–3 пръста. Добавят се накълцаните чесън и лук, както и нарязаните наедро шунка и чоризо.
3
Фабада (боб по испански) 3
Поръсва се червеният пипер и се налива зехтинът. Готви се на слаб огън 2 часа и 30 минути, докато бобът омекне.
4
Фабада (боб по испански) 4
Добавя се нарязаната наедро кървавица и се готви още 10 минути. Ако има нужда, се посолява.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


123 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: