Фабада (боб по испански)

Дата: 16.02.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г маслен боб
200 г кървавица
150 г пикантна наденица „Чоризо“
100 г шунка
30 мл зехтин
4 скилидки чесън
1 глава лук
1 ч. л. лют червен пипер
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Фабада (боб по испански)Бобът се накисва за едно денонощие в студена вода. Отцежда се, слага се в дълбока тенджера и се залива с вода, колкото да го покрие.
2
Фабада (боб по испански) 2Когато водата заври, бобът се отцежда. Слага се в тенджерата, отново се залива с вода, която да го покрива с 2–3 пръста. Добавят се накълцаните чесън и лук, както и нарязаните наедро шунка и чоризо.
3
Фабада (боб по испански) 3Поръсва се червеният пипер и се налива зехтинът. Готви се на слаб огън 2 часа и 30 минути, докато бобът омекне.
4
Фабада (боб по испански) 4Добавя се нарязаната наедро кървавица и се готви още 10 минути. Ако има нужда, се посолява.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


264 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта