Филетиране на калкан

Дата: 06.07.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 калкан (3 кг) 

Начин на приготвяне:
1
Филетиране на калканПърво се прави разрез, близо до главата.
2
Филетиране на калкан 2След това се прави прорез по дължината на централната кост, до края.
3
Филетиране на калкан 3С гъвкав и остър нож се отделят филетата, като при това, внимателно се изважда хайверът.
4
Филетиране на калкан 4Бузите от главата се отделят.
5
Филетиране на калкан 5Вътрешностите от корема се отстраняват.
6
Филетиране на калкан 6Във всяко филе се прави прорез откъм опашката и след това кожата внимателно се отстранява, без да се наранява финото месо на рибното филе.
7
Филетиране на калкан 7Накрая се отстранява и тази част, която е по продължение на хрущяла на филето.



Съвет:
Костите (заедно с главата) може да използвате, за да приготвите бульон.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Meglena Lazarova коментира рецептата Шоколадов мус
ani_borisowa коментира рецептата Панирани миди с млечен сос
Ruslan Dimov коментира рецептата Баба Гануш с бял шоколад
Веселина Ковачева се регистрира в сайта.
Bettyna Venkova публикува рецептата Ябълкови кнедли
таня кралева се регистрира в сайта.
Тодор Папучаров се регистрира в сайта.
Гергана Николова-Каспарян се регистрира в сайта.
Mariya Georgieva Hristeva се регистрира в сайта.
Mihaela Zaneva публикува рецептата Мъфини с банан и касис
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта