Фламкухен

Елзаска пица или тарт фламбе
Източник: Бон Апети
Дата: 21.01.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г бекон на ленти
120 г заквасена сметана
2 глави червен лук
10 стръка див лук
сол и черен пипер на вкус

за тестото:
300 г брашно
1/3 кубче прясна мая
2 с. л. зехтин
1/2 с. л. захар
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Фламкухен
Маята и захарта се разтварят в 150 мл топла вода.
2
Фламкухен 2
В брашното се разбърква солта, наливат се маята и зехтинът.
3
Фламкухен 3
Замесва се тесто, което се оставя да втаса.
4
Фламкухен 4
Беконът се реже на кубчета и се запържва до златисто в сух съд.
5
Фламкухен 5
Лукът се реже на тънки, почти прозрачни полумесеци.
6
Фламкухен 6
Във фурна, включена на 200 градуса, се загрява камък за пица. Тестото се разделя на две части. Всяка топка се разточва на тънка кора. Корите се пекат върху камъка за 3–5 минути.
7
Фламкухен 7
След това се намазват със сметаната. Всяка пица се поръсва с бекон и лук.
8
Фламкухен 8
Допичат се до златисто – за 5–7 минути. Сервират се с накълцан див лук. По желание се овкусяват със сол и черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.05.2017
направих тестото , но за друга пица
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Юрукова се регистрира в сайта.
dd2 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Бон Апети коментира рецептата Кибе в бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: