Фламкухен

Дата: 13.05.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г бекон на ленти
120 г заквасена сметана
2 глави червен лук
10 стръка див лук
сол и черен пипер на вкус
за тестото:
300 г брашно
1/3 кубче прясна мая
2 с. л. зехтин
1/2 с. л. захар
1/2 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
ФламкухенМаята и захарта се разтварят в 150 мл топла вода.
2
Фламкухен 2В брашното се разбърква солта, наливат се маята и зехтинът.
3
Фламкухен 3Замесва се тесто, което се оставя да втаса.
4
Фламкухен 4Беконът се реже на кубчета и се запържва до златисто в сух съд.
5
Фламкухен 5Лукът се реже на тънки, почти прозрачни полумесеци.
6
Фламкухен 6Във фурна, включена на 200 градуса, се загрява камък за пица. Тестото се разделя на две части. Всяка топка се разточва на тънка кора. Корите се пекат върху камъка за 3–5 минути.
7
Фламкухен 7След това се намазват със сметаната. Всяка пица се поръсва с бекон и лук.
8
Фламкухен 8Допичат се до златисто – за 5–7 минути. Сервират се с накълцан див лук. По желание се овкусяват със сол и черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.05.2017
направих тестото , но за друга пица
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ani Petrova се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Царевичен хляб
Елеонора Богданова се регистрира в сайта.
ani_borisowa коментира рецептата Любовна торта
Диана Игнатска се регистрира в сайта.
Роси коментира рецептата Шоколадов фъч
Иса сготви Тутманик
Didka Koprinkova коментира рецептата Кекс - пухкавелко
Radost Shishkova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта