Салата „Родопска зима“

Дата: 20.03.2017
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Салата „Родопска зима“
 
Необходими продукти:
за салатата:
500 г сварени картофи
150 г краставица
сол, зехтин и лимонов сок (или винен оцет) на вкус
за заливката:
350 г цедено кисело мляко
105 г овче сирене
40 мл зехтин
4 г чесън
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Настържете картофите на едро ренде. Овкусете ги със сол, лимонов сок и зехтин.
2
Счукайте чесъна, настържете сиренето наситно, прибавете зехтина и объркайте добре съставките, като накрая добавите към сместа и цеденото кисело мляко.
3
След като всичко се смеси добре сглобете салатата по следният начин: В центъра на чинията в подходящ ринг, сложете овкусените настъргани картофи. Отгоре ги залейте със заливката. Нарежете прясната краставица на малки парчета и поръсете салатата отгоре.

Приятно похапване!


Съвет:
Грамажът на 1 готова порция е 230 г.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Филип коментира рецептата Омлет с риба тон и домати
Радосвета Иванова публикува рецептата Козунак
Дарко публикува рецептата Фаршировани яйца
Adriana Dimitrova публикува рецептата Кекс в чаша
Adriana Dimitrova публикува рецептата Манджата на баба
Ди Алба публикува рецептата Омлет с риба тон и домати
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта