Салата „Родопска зима“

Предлагам ви интересна авторска рецепта за салата
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 20.03.2017
Салата „Родопска зима“
 
Необходими продукти:
за салатата:
500 г сварени картофи
150 г краставица
сол, зехтин и лимонов сок (или винен оцет) на вкус

за заливката:
350 г цедено кисело мляко
105 г овче сирене
40 мл зехтин
4 г чесън
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Настържете картофите на едро ренде. Овкусете ги със сол, лимонов сок и зехтин.
2
Счукайте чесъна, настържете сиренето наситно, прибавете зехтина и объркайте добре съставките, като накрая добавите към сместа и цеденото кисело мляко.
3
След като всичко се смеси добре сглобете салатата по следният начин: В центъра на чинията в подходящ ринг, сложете овкусените настъргани картофи. Отгоре ги залейте със заливката. Нарежете прясната краставица на малки парчета и поръсете салатата отгоре.

Приятно похапване!


Съвет:
Грамажът на 1 готова порция е 230 г.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: