Домашна пица
Лора и Стоян
500 г пълнозърнести спагети 800 г нахут (от консерва) 100 г запечени хлебни трохи 50 г сушени домати от буркан (в зехтин) 40 г вегански пармезан (+ за поръсване) 60 мл зехтин 2 скилидки чесън 4 стръка босилек 1 с. л. смляно ленено семе 1 ч. л. сух риган сол и черен пипер на вкус | за соса: 1 бутилка доматен сос (800 г) 1 глава лук 1 скилидка чесън 30 мл зехтин сол на вкус |
1 | ![]() | Нахутът се отцежда добре и се пасира. |
2 | ![]() | Смляното ленено семе се разбърква с 3 с. л. студена вода и се оставя за 2–3 минути, сместа да се сгъсти. |
3 | ![]() | Босилекът и сушените домати се наситняват, чесънът се стрива на паста с малко сол, смесват се с нахута. |
4 | ![]() | Прибавят се лененото семе, риганът, около 40 г от хлебните трохи, половината от веганския пармезан, сол, черен пипер и се разбърква добре. |
5 | ![]() | Оформят се малки кюфтенца, които се овалват в смес от останалите хлебни трохи и вегански пармезан. |
6 | ![]() | Пържат се на няколко пъти в зехтин, до златисто. |
7 | ![]() | Спагетите се варят в подсолена вода, докато станат „ал денте“, отцеждат се и се поливат със зехтин. |
8 | ![]() | Чесънът и лукът за соса се наситняват и се запържват за кратко в зехтина. |
9 | ![]() | Овкусява се със сол, наливат се и доматите. Сосът се готви 10 минути на слаб огън. |
10 | ![]() | В дълбоки чинии се разпределя пастата, залива се със сос, а кюфтенцата се подреждат отгоре. |
11 | ![]() | Всяка порция се поръсва с вегански пармезан и по желание се украсява с листенца босилек. |
1. |
Изпрати
лично съобщение |
13.03.2017 Да си призная, това е първата рецепта от сайта, в която се провалям, а съм приготвила толкова много… В какво се състои провала ли? Кюфтенцата са с невероятен вкус, но формата им ме изнерви до краен предел, понеже се разпадаха при пърженето. Може да съм допуснала грешка някъде, не зная, но те се топяха пред очите ми и едва успях да опазя десетина с правилната кръгла форма.))))
А какво затруднение изпитах при пасирането на нахута – не е истина. В крайна сметка посветих 4 часа за приготвянето, но резултатът беше зашеметяващ. Е, не ползвах спагети, защото у нас те не са на почит, а друг вид паста, посипах с истински пармезан, но това не промени крайния резултат.)))
|
Декември е, Коледа наближава, а ние вече усещаме истинския дух на празника, който толкова много...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
Есента е тук! Нека се насладим на нейните вкусове и аромати заедно с Лора и...
Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители На пазара...
5 причини Kikkoman да е част от кампанията #ВкусноВкъщи 1. #ОстаниВкъщи Разбира се, че на първо...