Вегетарианска царевична пица

Пъстра и апетитна
Източник: Бон Апети
Дата: 29.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
200 г царевичен грис за качамак
20 мл зехтин „Екстра върджин“ (+ за намазване)
1 скилидка чесън
2 с. л. вегански пармезан
1 ч. л. майоран
сол и черен пипер на вкус

за соса:
200 г пасирани домати (от консерва)
30 мл зехтин „Екстра върджин“
1 ч. л. риган
сол и захар на вкус

за гарниране:
300 г рукола
80 г царевица (от консерва)
60 г маслини „Каламата“ (без костилки)
1 глава червен лук
1 зелена чушка
2 с.л. вегански пармезан


Начин на приготвяне:
1
Вегетарианска царевична пица
Около 650 мл вода се кипва заедно с майорана, сол, черен пипер, стрития на паста чесън и зехтина. Сипва се царевичният грис и се бърка енергично.
2
Вегетарианска царевична пица 2
Щом сместа се сгъсти, се готви още 5 минути на умерен огън, за да набъбнат зрънцата грис. Прибавя се веганският пармезан и се разбърква.
3
Вегетарианска царевична пица 3
Сместа се разпределя в 2 форми за торта с диаметър 26 см, застлани с пергаментова хартия и намазани със зехтин. Заравнява се много добре. Оставя се качамакът да се охлади.
4
Вегетарианска царевична пица 4
Охладените блатове се пекат в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за около 10 минути – докато станат златисти.
5
Вегетарианска царевична пица 5
Пасираните домати се смесват със зехтина, ригана, сол и захар на вкус.
6
Вегетарианска царевична пица 6
Лукът се реже на кръгчета, маслините се разполовяват по дължина, а чушката се нарязва на ивички. Царевичните блатове се намазват с доматен сос. Отгоре се подреждат зеленчуците – чушки, царевица, лук и маслини.
7
Вегетарианска царевична пица 7
Пиците се запичат за 10–15 минути на грил програма на 220 градуса.
8
Вегетарианска царевична пица 8
Преди поднасяне се гарнират с вегански пармезан и листенца рукола.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2017
Интересен вкус - комбинацията с подправките, царевицата и чушката е много вкусна, много е добра за лека вечеря, добре си хапнахме, а след това не ми беше тежко :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: