Ризото с праз и наденички

Дата: 13.02.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г ориз „Арборио“
200 г кълцана свинска наденица
60 г краве масло
60 г сирене „Пармезан“
800 мл пилешки бульон
120 мл бяло вино
30 мл зехтин
4 стръка праз (само бялата част)
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ризото с праз и наденичкиНаденицата се запържва в зехтина, до златисто. Изважда се и се реже на шайби.
2
Ризото с праз и наденички 2В същия съд се запържва наситненият праз без да се карамелизира.
3
Ризото с праз и наденички 3Добавя се оризът. Разбърква се добре и се налива виното.
4
Ризото с праз и наденички 4Когато течността се абсорбира, постепенно и при постоянно разбъркване, се налива от загретия бульон. Щом оризът стане готов "ал денте", се прибавя наденицата и съдът се дърпа от огъня.
5
Ризото с праз и наденички 5В него се слагат маслото, наситненият магданоз и настърганият пармезан. Овкусява се със сол и черен пипер, и се разбърква.
6
Ризото с праз и наденички 6Ястието се сервира топло.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2017
Много вкусна и бърза рецепта.
1.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2017
Страхотна бърза рецепта
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Penguin се регистрира в сайта.
pipilota79 се регистрира в сайта.
Sneji Poleva коментира рецептата Домашен корнфлейкс
Sneji Poleva се регистрира в сайта.
Елена коментира рецептата Бързо пилешко фрикасе
Силвия се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта