Домашна паста

Много вкусна
Източник: Дарко
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 23.04.2017
Домашна паста
 
Необходими продукти:
брашно
яйца


Начин на приготвяне:
1
За да направите домашна паста, ви трябват само брашно и яйца. На 100 г брашно се слага 1 яйце. Ако искате пастата да е по-жълта, сложете още 1 жълтък.
2
Направете кладенче в брашното и сипете яйцето. Разбъркайте внимателно с пръсти и постепенно добавяйте брашно. Ако тестото е прекалено сухо, намокрете ръцете си и месете с тях. Месете тестото в продължение на няколко минути, като го натискате силно, за да се активира глутенът и тестото да стане еластично. Увийте тестото в прозрачно фолио и го оставете в хладилник за 30 минути.

3
Поръсете плота с брашно, извадете тестото от хладилника и го поръсете с малко брашно. Нарежете тестото на парчета с дебелина от 1 см. Разтегнете леко всяко парче с пръсти. Прекарайте всяко парче 3 пъти през машина за паста, за да се изтъни. След това пуснете парчето тесто през машината за нарязване в зависимост от това, какъв вид паста искате да получите. Никога не мийте машината за паста.

4
Ако нямате машина за паста, разточете тестото с точилка и го нарежете с остър нож (или с нож за пица).

Прясната паста се вари съвсем кратко - за 2-3 минути, докато изплува на повърхността.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: