Фокача с маслини и паста от чушки

Дата: 06.12.2015
Източник: Gogo Dzhagalow
ТИТЛА: Чирак
Фокача с маслини и паста от чушки
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
100-200 г маслини
печени чушки
1/2 люта чушка
100 мл олио
1 пакетче прясна мая
сол
захар
сирене (или кашкавал)
2 яйца
сушени домати (или пресни чери домати)
риган
босилек
планинска мащерка
 

Начин на приготвяне:
1
От брашното, размитата мая, жълтъка на едното яйце, 1 с. л. сол, 1 с. л. захар и 2 с. л. олио се замесва меко тесто (като за пица) и се оставя да втаса за около час и половина.
2
Пастата се приготвя като чушките се обелват и се слагат в чопър, заедно с 1-2 с. л. олио, босилек и наситнената люта чушка. Всичко се смила, докато се получи гъста паста.

3
Маслините се почистват от костилките и се нарязват наедро.
4
Сушените домати (или чери доматите) се наситняват и се смесват с 1 с. л. олио и разбития белтък от яйцето, използвано за тестото.

5
Смесете пастата с маслините. Нарежете сиренето на малки кубчета, с размер от около 1 см.

6
След като удвои обема си разделете тестото на няколко еднакви по големина топки и ги разтегнете с ръце, като оформите питки с диаметър от около 10 см.
7
Намажете питките с разбития белтък, олиото и доматите.
8
Направете във всяка питка 6 до 8 дупки с пръст и разпределете отгоре равни части сирене на кубчета и паста с чушки и маслини.

9
Оставете питките да починат за около половин час в намазнена с олио и набрашнена тава (или застлана с хартия за печене).
10
Изпечете питките до златисто, в загрята на 220 градуса фурна - за около 20-25 минути.



Съвети:
Във фурната, под тавата с питките сложете тава с вода - така питките стават по-вкусни.

Пет минути преди да извадите питките от фурната ги поръсете с настърган кашкавал и ги върнете обратно във фурната, докато кашкавалът се запече.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта