Гъбена салата с перлен ечемик

Лесно може да стане постна, като замените маслото със зехтин и пропуснете пармезана
Източник: Бон Апети
Дата: 15.12.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г микс от пресни гъби
200 г перлен ечемик
50 г сирене „Пармезан“
50 мл олио
1 скилидка чесън
2 малки глави лук
1/2 връзка магданоз
2 стръка мащерка
3 с. л. краве масло
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гъбена салата с перлен ечемик
Перленият ечемик се сварява във вода, за около 20 минути, отцежда се и се охлажда.
2
Гъбена салата с перлен ечемик 2
Гъбите се почистват и се режат на едри кубчета. Запържват се в сгорещеното масло – до златисто. Овкусяват се със сол и черен пипер.
3
Гъбена салата с перлен ечемик 3
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в сгорещеното олио.
4
Гъбена салата с перлен ечемик 4
Охладеният ечемик се разбърква със запържените лук, чесън и гъби. Прибавят се наситненият магданоз, листенцата мащерка, настърганият пармезан, сол, черен пипер и сокът от лимон.
5
Гъбена салата с перлен ечемик 5
Разбърква се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: