Гъбена салата с перлен ечемик

Дата: 15.12.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г микс от пресни гъби
200 г перлен ечемик
50 г сирене „Пармезан“
50 мл олио
1 скилидка чесън
2 малки глави лук
1/2 връзка магданоз
2 стръка мащерка
3 с. л. краве масло
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Гъбена салата с перлен ечемикПерленият ечемик се сварява във вода, за около 20 минути, отцежда се и се охлажда.
2
Гъбена салата с перлен ечемик 2Гъбите се почистват и се режат на едри кубчета. Запържват се в сгорещеното масло – до златисто. Овкусяват се със сол и черен пипер.
3
Гъбена салата с перлен ечемик 3Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в сгорещеното олио.
4
Гъбена салата с перлен ечемик 4Охладеният ечемик се разбърква със запържените лук, чесън и гъби. Прибавят се наситненият магданоз, листенцата мащерка, настърганият пармезан, сол, черен пипер и сокът от лимон.
5
Гъбена салата с перлен ечемик 5Разбърква се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта