Галетът на горския

Дата: 10.10.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за палачинките:
120 г брашно от елда
1 яйце
сол на вкус
краве масло за пържене
за соса:
500 мл прясно мляко
200 г сирене „Ементал“
3 с. л. краве масло
3 с. л. брашно
1 щипка индийско орехче
сол на вкус
за гъбите:
500 г микс от пресни гъби
200 г бекон на кубчета
40 г краве масло
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
2 стръка мащерка
сол на вкус

Начин на приготвяне:
1
Галетът на горскияБрашното от елда, солта и яйцето се разбиват с 350 мл вода, трябва да се получи гъсто палачинково тесто. Оставя се за 30 минути в хладилник.
2
Галетът на горския 2От него в намазан с масло тиган се приготвят 6 палачинки. Готовите се покриват с кърпа или фолио, за да не изсъхват.
3
Галетът на горския 3Маслото за бешамела се загрява и брашното се запържва в него, до златисто.
4
Галетът на горския 4Постепенно се налива млякото и се бърка, докато сосът се сгъсти. Накрая се слага настърганият ементал, овкусява се със сол, черен пипер и индийско орехче.
5
Галетът на горския 5Гъбите се измиват и се режат на парчета, лукът се нарязва на полумесеци, а чесънът се накълцва.
6
Галетът на горския 6Кубчетата бекон се запържват в сух тиган. Когато се зачервят, се слага маслото.
7
Галетът на горския 7Прибавят се лукът и чесън и се запържват.
8
Галетът на горския 8След това се слагат гъбите и се готвят, докато намалят обема си, водата се изпари и станат златисти.
9
Галетът на горския 9Овкусяват се със сол и листенца мащерка и се разбъркват с бешамела.
10
Галетът на горския 10Плънката се разпределя върху палачинките, краищата им се прегъват навътре.
11
Галетът на горския 11Подреждат се в тава и се запичат в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор за около 12 минути.
12
Галетът на горския 12Поднасят се топли.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2017
Здравейте, спазих абсолютно точно рецептата за палачинките ,но за съжаление не се получиха ,разпадаха се .....каква може да е причината ?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


158 ДУШИ ОНЛАЙН
Ина Дамянова се регистрира в сайта.
Atanas Paulina Ivanovi се регистрира в сайта.
Гери коментира рецептата Фритата „Капрезе“
Гери коментира рецептата Песто „Калабрезе“
Бойко се регистрира в сайта.
Александра се регистрира в сайта.
Марина Петрова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта