Галетът на горския

Дата: 10.10.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за палачинките:
120 г брашно от елда
1 яйце
сол на вкус
краве масло за пържене
за соса:
500 мл прясно мляко
200 г сирене „Ементал“
3 с. л. краве масло
3 с. л. брашно
1 щипка индийско орехче
сол на вкус
за гъбите:
500 г микс от пресни гъби
200 г бекон на кубчета
40 г краве масло
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
2 стръка мащерка
сол на вкус

Начин на приготвяне:
1
Галетът на горскияБрашното от елда, солта и яйцето се разбиват с 350 мл вода, трябва да се получи гъсто палачинково тесто. Оставя се за 30 минути в хладилник.
2
Галетът на горския 2От него в намазан с масло тиган се приготвят 6 палачинки. Готовите се покриват с кърпа или фолио, за да не изсъхват.
3
Галетът на горския 3Маслото за бешамела се загрява и брашното се запържва в него, до златисто.
4
Галетът на горския 4Постепенно се налива млякото и се бърка, докато сосът се сгъсти. Накрая се слага настърганият ементал, овкусява се със сол, черен пипер и индийско орехче.
5
Галетът на горския 5Гъбите се измиват и се режат на парчета, лукът се нарязва на полумесеци, а чесънът се накълцва.
6
Галетът на горския 6Кубчетата бекон се запържват в сух тиган. Когато се зачервят, се слага маслото.
7
Галетът на горския 7Прибавят се лукът и чесън и се запържват.
8
Галетът на горския 8След това се слагат гъбите и се готвят, докато намалят обема си, водата се изпари и станат златисти.
9
Галетът на горския 9Овкусяват се със сол и листенца мащерка и се разбъркват с бешамела.
10
Галетът на горския 10Плънката се разпределя върху палачинките, краищата им се прегъват навътре.
11
Галетът на горския 11Подреждат се в тава и се запичат в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор за около 12 минути.
12
Галетът на горския 12Поднасят се топли.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2017
Здравейте, да оставих го. При пърженето се разпадаха. Мисля ,че спазих всичко по рецептата, освен ако малко повече от половин час съм го държала. Благодаря
2.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2017
Росица, изчака ли тестото да почине? Кога се разпаднаха палачинките - по време на пърженето или след като изстинаха?
1.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2017
Здравейте, спазих абсолютно точно рецептата за палачинките ,но за съжаление не се получиха ,разпадаха се .....каква може да е причината ?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


167 ДУШИ ОНЛАЙН
Дияна Албелтажи-Чакърова се регистрира в сайта.
Plamena Nikolova коментира рецептата Гнезда от кайма с яйце
Elizabeth Georgieva се регистрира в сайта.
Роса Тодорова се регистрира в сайта.
Натали коментира рецептата Морковена торта
Бон Апети коментира рецептата Свински врат в сол
Бон Апети коментира рецептата Еклерова торта
Бон Апети коментира рецептата Барфи
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта