Геврек с песто и домати

Атрактивен на вид, неустоим на вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 31.07.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 ч. л. суха мая
250 мл топла вода
1 с. л. захар
150 г брашно
150 г пълнозърнесто брашно
80 г грис от твърда пшеница (семолина)
1 ч. л. сол
2 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
3 с. л. доматена паста
3 с. л. готово песто „Дженовезе“
брашно за поръсване
олио за намазване



Начин на приготвяне:
1
Геврек с песто и домати
Бялото брашно се смесва със солта, захарта, маята и топлата вода, разбърква се и се оставя да втаса на топло за 30 минути.
2
Геврек с песто и домати 2
Добавят се грисът, пълнозърнестото брашно, стритият на паста с малко сол чесън и зехтинът.
3
Геврек с песто и домати 3
Замесва се еластично тесто.
4
Геврек с песто и домати 4
Оставя се да втаса 30 минути в намазнена купа и се разточва на правоъгълник върху набрашнен плот.
5
Геврек с песто и домати 5
Върху половината тесто по дължина се разпределя доматената паста, а другата половина се намазва с пестото.
6
Геврек с песто и домати 6
Навива се руло.
7
Геврек с песто и домати 7
Завива се като геврек и по повърхността се правят големи разрези.
8
Геврек с песто и домати 8
Пече се 40 минути на 170 градуса в тава с незалепващо покритие.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: